Kokosové kuličky s lesním ovocem


(LOW CARB /KETO / BEZ CUKRU) 


Hodně z vás mi na Instagramu psalo o recept na tyto kuličky. Je to výborný a jednoduchý dezert, k jehož výrobě není potřeba žádné speciální náčiní ani suroviny, a který máte hotový za chvilku. Žádné pečení, žádné složité zdobení.

Kromě ostružinových řezů, byly tyto kuličky jediným dalším dezertem, který jsem za celé své období na keto stravě vytvořila. A protože se jedná o keto dezert, samozřejmostí je nízký obsah sacharidů a vysoký obsah tuků. Díky tomu vám ale stačí opravdu jen malé množství k uspokojení jakékoli chuti na sladké. 😉 Kuličky jsou navíc úžasně syté.



Recept je opravdu velice jednoduchý, takže ho zvládne i úplný začátečník v kuchyni. 😉 Pokud tedy přemýšlíte, co si dát na zub k odpolední kávě, nebo jen tak, když vás honí mlsná, tyhle kuličky jsou pro vás tou pravou volbou. 😉



❊❊❊

Kokosové kuličky s lesním ovocem 

Recept 


Budeš potřebovat: 

25 g kokosové mouky
60 g krémového sýra (typu Philadelphia, ale lze použít i tučný tvaroh)
35 ml kokosového oleje
15 g kokosových lupínků (nebo strouhaného kokosu)
30 g bobulovitého ovoce
sladidlo (pro keto/low carb verzi: erythritol, stévie nebo lze úplně vynechat; pro klasickou verzi: kokosový cukr, med, sirup)

Pozn:: V případě použití sirupu vol varianty jako kokosový, rýžový nebo čekankový, které nejsou tak chuťově výrazné. Javorový či datlový sirup by mohly změnit chuť dezertu.

Jak na to: 

Všechny suroviny v míse smíchej dohromady (pokud chceš mít v kuličkách větší kousky ovoce, přidej ho až ke konci), vytvaruj kuličky a dej vychladit do lednice. Skladuj v lednici maximálně 3 dny.


Nutriční hodnoty: 
(na celou dávku, v případě použití ostružin - pokud použiješ jiné ovoce, může se množství sacharidů lišit; bez použití sladidla) 

570 kcal
11 g B
12 g S
51 g T

Záleží tedy na tom, jak velké kuličky vytvaruješ a kolik jich celkově bude. Já udělala 12 kuliček, tedy pouhý 1 g sacharidů na jednu.



❊❊❊

Co vy a dezerty? Dáte si rádi něco sladkého nebo se bez nich obejdete? Jaký je váš oblíbený zdravý dezert? Napište mi do komentářů!
Pokud tento recept vyzkoušíte, určitě mi dejte vědět. Nechte si chutnat! 😊



Vaše Liška
IG




Komentáře

Instagram


Populární příspěvky z tohoto blogu

LIŠČINO ULTIMÁTNÍ FIT TIRAMISU